23.6.2016. 17:36
1
"Ispred mojih očiju voz ju je udario, tijelo je preletjelo preko kontejnera"
Jučer je oko 20 sati u naselju Semizovac, općina Vogošća, došlo do nesreće u kojoj je voz usmrtio ženu dok je pokušavala spasiti djecu. U nesreći je lakše tjelesne povreda zadobilo i jedno dijete.
"PU Semizovac dobila je dojavu da je putnički voz udario pješakinju. Na mjesto nesreće upućena je policijska patrola i ekipa Hitne pomoći, čiji je ljekar konstatovao smrt kod stradale rođene 1988. godine, nastanjene u Vogošći. Lakše tjelesne povrede zadobilo je dijete stradale kojem je pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Tijelo stradale je vozilom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) Pokop prevezeno u prosekturu Bare", rečeno je iz MUP-a KS.

Dženita Beriša je iza sebe ostavila četvero djece. Prema riječima njenog muža, bila je brižna majka koja se zajedno sa njim, brinula da djecu izvede na pravi put. 

Muž Zijad Toska je za medije kazao da su jedno vrijeme živjeli u Švedskoj, odakle su deportovani u Bosnu i Hercegovinu. Prije mjesec i pol dana smješteni su u neuslovni objekat u Smizovcu. 

"Nismo se žalili. Imali smo kakav takav krov nad glavom. Radio sam na dnevnicu kad bi bilo kakvog posla, a znao sam nerijetko roviti i po kontejnerima, skupljati staro željezo i druge sekundarne sirovine. Život nas nije mazio, niko od nas nije bio zaposlen. Snalazili smo se kako znamo i umijemo da bi porodici obezbijedili kakvu takvu egzistenciju", ispričao je potreseni Zijad. 

Kako se navodi, voz se iz pravca željezničke stanice Semizovac kretao prema Ilijašu. Rampa na pružnom prijelazu kojim se iz Svraka izlazi na glavnu saobraćajnicu Semizovac-Vogošća bila je spuštena. 

"Nesretna žena kretala se ka divljem pružnom prijelazu. Vodila je desnom rukom jedno dijete, a drugo je išlo iza nje. Povikao sam joj da se čuva jer ide voz. No, ona me mahinalno pogledala i nastavila prelaziti prugu. Pazi voz, derao sam se koliko god me grlo nosilo dok sam trčao u pravcu djeteta pokušavajući da ga otrgnem ispod točkova voza. Njegova majka je ostavivši dijete koje je vodila također potrčala ka njemu. Uspjela je do njega stići prije mene i odgurnuti ga sa pruge. No sebe nije mogla spasiti. Na nekoliko metara  ispred mojih očiju voz ju je udario. Njeno tijelo je preletjelo preko kontejnera za odlaganje smeća i drugog otpada i palo uz putni pravac", kazao je komšija za Avaz.

Kako saznajemo, mnogi su tužni zbog ovog što se desilo, ali nesreća nikoga nije dovela do pameti. I danas stariji ali i djeca, zbog nekoliko stotina metara prečice svakodnevo rizikuju svoje živote. Ko god zakorači na prugu nije siguran hoće li je živ preći, kažu mještani.

(Alen Avdić)
 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.