16.8.2016. 20:02
0
Zenica: Traži se pojačana kontrola na lokalitetu gdje su stradale tri osobe zbog iskopavanja uglja
Gradonačelnik Zenice Selver Keleštura održao je operativni sastanak s federalnim inspektorom za rudarstvo i kantonalnim tužiocem Zeničko-dobojskog kanton (ZDK) na kojem je razgovaralo o procesu utvrđivanja činjenica u vezi sa stradanjem tri osobe na lokalitetu nekadašnjeg iskopnog pogona Rača, zeničkog Rudnika u mjesnoj zajednici Gradišće kod Zenice.

Iskazana je potreba da se poduzmu hitne mjere na ponovnom spriječavanju bilo kakvih radova na tom lokalitetu, na kojem je svojevremeno zabranjen bilo kakav iskop uglja i radovi.

Gradonačelnik Zenice je obezbijedio da stručni zaposlenici iz Gradske uprave za imovinsko-pravne poslove izvrše potrebna geodetska snimanja terena na kome se desila nesreća prema instrukcijama federalnog rudarskog inspektora i kantonalnog tužiteljstva.

Iskazana je potreba da nadležni organi u toj oblasti i stručni timovi Rudnika mrkog uglja Zenica poduzmu mjere na spriječavanju sličnih rizika, te da se pojačaju aktivnosti na kontroli tog lokaliteta kako bi se spriječili iskopi uglja.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.