6.9.2016. 17:00
0
MUP ZDK registrirao 6.448 saobraćajnih prekršaja za šest dana
Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćila je da su u samo šest dana, tokom pojačane aktivnosti kontrole saobraćaja, mobilni i stacionarni radarski sistemi instalirani na magistralnim putevima u ZDK evidentirali i zabilježili 6.448 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.

Policijski timovi su u proteklom periodu intenzivirali aktivnosti na kontroli vozača i vozila, te dokumentovanju i sankcionisanju prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i prekršaja u saobraćaju, te postizanja visokog stepena sigurnosti saobraćaja na području kantona.

Navedene aktivnosti će biti nastavljene i u narednom periodu, a bit će poduzimane i druge ciljane aktivnosti koje su rezultat analiza i procjena, kako bi se počinioci prekršaja i krivičnih djela u saobraćaju sankcionisali, a time sigurnost saobraćaja na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona podigla na veći nivo.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.