16.9.2016. 14:21
0
Provedene dvije akcije na sprječavanju zloupotrebe opojnih droga
Dana 15.09.2016.godine provedene su dvije uspješene akcije na sprječavanju zloupotrebe opojnih droga. Akcije su provedene na području Gornjeg Vakufa – Uskoplja i Travnika, kojom prilikom je zapljenjena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, ekstazi i marihuana. U akcijama su 3 osobe lišene slobode i nad njima je provedena kriminalistička obrada.

Službenici Detašmana FUP-a iz Travnika u kordiniranim aktivnostima sa službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona su proveli uspješnu akciju na sprječavanju zloupotrebe opojnih droga na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja. U proteklom periodu su prikupljena saznanja da osoba injicijala M.S. rođen 1994.godine iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja prodaje opojnu drogu speed i ekstazi osobama mlađe životne dobi na području grada. Pribavljena je naredba za pretres stana općinskog suda Bugojno, te je izvršen pretres stana kojeg koristi osumnjičeni. Tom prilikom pronađeno je oko 10 grama materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga speed, te 10 tabletica za koje se sumnja da je u pitanju ekstazi. Osoba je lišena slobode, a po završetku kriminalističke obrade osoba je predata na dalje postupanje kantonalnom tužilaštvu Travnik.

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik su uz pomoć službenika Jedinice za podršku, izvršili pretres ugostiteljskog objekta „Nobel“ u Travniku. Pretres je izvršen po naredbi općinskog suda Travnik, a prilikom pretresa kod jednog od konobara pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga speed, na podu ugostiteljskog objekta  pronađena je odbačena materija za koju se sumnja da je u pitanju marihuana, dok su na vanjskom šanku pronađeni tragovi konzumiranja opojne droge speed, za što je osumnjičen jedan od konobara. Osobe inicijala M.S. i R.I., obe iz Travnika su zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje krivičnih djela vezanih za zloupotrebu opojnih droga lišene slobode i nad njima će biti provedena kriminalistička obrada. Po okončanju svih istražnih radnji u ovom predmetu, protiv osumnjičenih će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

Policijski službenici će u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim mjerama na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, te molimo građane da nam u tom nastajanju pomognu blagovremenim prijavama putem telefona u najbližu policijsku stanicu ili putem naše adrese elektronske pošte koju možete naći na našoj zvaničnoj web stranici.  Uprava policije u potpunosti garantuje anonimnost svih prijavitelja ovih, ali i drugih krivičnih djela

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.