6.10.2016. 11:10
0
SIPA počela pretrese na više od 30 lokacija širom BiH
FOTO: Ilustracija
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su pod nadzorom Tužilaštva BiH, postupajući po naredbama Suda BiH, rano jutros započeli akcije kodnih naziva „List II" i "BOX“, koje se izvode na više od 30 lokacija širom BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Akcije se izvode u saradnji sa pripadnicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH i uz podršku policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH, MUP-a Republike Srpske, MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, MUP-a Unsko-sanskog kantona i MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Pretresi objekata se vrše zbog postojanja osnova sumnje da su lica koja koriste ove objekte počinila krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda.

Više informacija javnosti će biti dostupno u toku dana.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.