16.10.2016. 14:53
0
Sarajevo: Uhapšene ubice Miroslava Lazarevića, zapalili automobil s puškom i municijom
U ulici Aleja lipa u noći sa subotu na nedjelju oko 02.05 sati zapaljen je automobil BMW a očevici su vidjeli dvije osobe kako se udaljavaju, saopćeno je iz MUP KS, piše Patria.

Po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta su upućeni policijski službenici, radi obezbjeđenja lica mjesta i pronalaska izvršilaca. Brzom intervencijom policijskih službenika Druge PU, u 02,30 sati u ulici Džemala Bijedića pronašli jednog od izvršilaca, te utvrdili da se radi o A. B., rođen 1986. godine, nastanjen u Istočnom Sarajevu. U 02,35 sati u ulici
Nedima Filipovića do broja 6., općina Novo Sarajevo, pronašli i drugog izvršioca, te ustanovili da se radi o S.V., rođen 1982. godine, nastanjen u Bijeljini.

U 02:40 ugašen je požar od strane PVB Sarajevo, a automobil je u potpunosti izgorio. Pregledom vozila policijski službenici su na prostoru zadnjeg sjedišta uočili jednu automatsku pušku sa pripadajućim okvirom i pored iste još jedan rezervni okvir za municiju.

Pronađeni dvojac je lišen slobode zbog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti. Na osnovu pismenog obavještenja CJB Istočno Sarajevo, da postoje osnove sumnje da se pomenute osobe mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela "Teško ubistvo" koje je učinjeno dana 16.10.2016. godine oko 02.00 sati, upotrebom vatrenog oružja, na području Općine Istočno Novo Sarajevo lica su predata u nadležnost policijskim službenicima CJB Istočno Sarajevo. 

Podsjećamo, u Istočnom Novom Sarajevu sinoć je ubijen Miroslav Lazarević te su nakon ubistva počinioci došli na područje Novog Sarajeva i zapalili automobil.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.