20.10.2016. 11:48
0
Naložena obdukcija tijela muškarca koje je jučer pronađeno u ulici Zmaja od Bosne
U devastiranom objektu, u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, jučer je oko 09.30 sati, po dojavi građana, pronađeno beživotno tijelo N.N. muške osobe.

Izvršenim uviđajem, kojeg su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a KS i ovlašteni sudski vještak medicinske struke, konstatirano je da se tijelo N.N. muške osobe nalazi u fazi raspadanja.

Vozilom KJKP Pokop tijelo je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca izvršiti obdukcija.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS), policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja kao i identifikaciji pronađene nepoznate osobe.

I.F. uhapšen zbog teške krađe
Prema dnevnom izvještaju MUP-a KS policijski službenici I PU su u srijedu u 13.00 sati uhapsili I.F. (1992)  nastanjen u Sarajevu, zbog sumnje da je  počinio  tešku krađu.

Razbojništvo u prodavnici „Vindija“
U ulici Grbavička, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba je u srijedu u 14.30 sati uz prijetnju pištoljem izvršila razbojništvo nad uposlenicom u prodavnici  “Vindija”. Otuđen je novac.

R.F. uhapšen na osnovu potrage suda
Na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici I PU su u ulici Stjepana Tomića, općina Centar Sarajevo, u srijedu u 17.50 sati uhapsili R.F. (1986) iz Sarajeva.

H.S. uhapšen zbog utaje
U ulici Herceg Stjepana, općina Centar Sarajevo, policijski službenici I PU su u srijedu uu 12.25 sati uhapsili H.S. (1979) iz Sarajeva, zbog sumnje da je  počinio  utaju a na štetu Č.H. iz Sarajeva.

Š.A. uhapšen zbog droge
U ulici Koste Hermana, općina Centar Sarajevo, policijski službenici I PU su u srijedu u 13.35 sati uhapsili Š.A. (1996) iz Sarajeva, zbog posjedovanja i uživanja opojnih droga. Prilikom pregleda policija je kog Š.A. pronašla jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu Marihunu.

U KS dogodile su se 22 saobraćajne nezgode
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se 22 saobraćajne nezgode, od toga 21 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama, kojom prilikom su dvije osobe lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, 14 osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, pet vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i devet neregistrovanih vozila.

(FENA) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.