7.11.2016. 12:13
0
Po potjernici MUP-a Srbije u Banjoj Luci uhapšen Jovan Jošilo
Inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a RS uhapsili su Jovana Jošila (35) iz Banje Luke koji se dovodi u vezu sa oružjem pronađenim u Jajincima nedaleko od kuće premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je potvrđeno "Avazu" Jošilo je lišen slobode u subotu u 14.30 sati na osnovu potrage koju je za njim raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- Tražena osoba uhapšena je na području Banje Luke i nakon zadržavanja u službenim prostorijama UKP-a MUP-a RS predata je u nadležnost Suda BiH zbog određivanja ekstradicije u okviru sa sporazumom koji su dvije države potpisale 2014. godine - rekao je izvor blizak istrazi.

U Sudu BiH saznajemo da je Jovan Jošilo nakon ročišta pušten na slobodu. Izvor iz BH pravosuđa tvrdi da pred sudom nije prezentovan nijedan dokaz koji ga dovodi u vezu sa oružjem pronađenim u blizini kuće premijera Srbije.

- U potjernici se navodilo da se on potražuje zbog krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i promet oružja, ali nije precizirano na koje oružje se to odnosi, te zbog krivičnog djela krađe vozila. Nigdje nije pomenut premijer Srbije Aleksandar Vučić, a Jošilo posjeduje državljanstvo BiH i sud je odlučio da ga pusti na slodobu - otkriva sagovornik "Avaza".

Podjsetimo, u šumi koja se nalazi u blizini kuće premijera Srbije nedavno su pronađeni sanduci sa oružjem. Pronađena je zolja, četiri ručne bombe i 100 komada municije kalibra 7,62 milimetara. Nađena je i municija za automatsko naoružanje i snajper, kao i između deset i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je kako je utvrđeno da bacač dolazi sa jednog dijela hrvatskog ratišta, a dvije bombe sa ratišta u blizini Sarajeva.

 (Dnevni avaz)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.