13.11.2016. 8:46
0
''Razbojnik je tražio da mu dam barem 100 maraka''
Konjičanin E. S. (28) je petak u 14.30 sati maskiran i naoružan upao u pekaru “Avdić” u Sarajevskoj ulici u Konjicu.
Lovačkom puškom zaprijetio je radnici Zijadi Avdić da mu preda pazar, ali ona to nije učinila. Pljačka je propala, a E. S. je pobjegao.

U Policijskoj upravi Konjic potvrđeno nam je da je nepoznati muškarac prijavio da je zapazio maskiranog pljačkaša kako izlazi iz pekare, noseći u ruci lovačku pušku. Razbojnik je pobjegao Renault Cliom. 

Sead Hakalović, načelnik Operativnog centra Policijske uprave Konjic, kazao nam je da je počinilac E. S. (28) iz Konjica.

''On je ubrzo pronađen i doveden u Policijsku stanicu, a kod njega je pronađena lovačka puška, koja je izuzeta uz potvrdu. Pretreseni su kuća i vozilo te su kod osumnjičenog pronađeni i ostali predmeti korišteni u izvršavanju ovog krivičnog djela'',  kazao je Hakalović. 

Jučer smo posjetili pekaru “Avdić” uz magistralni put M-17 na ulazu u Konjic, gdje nas je dočekala zaposlenica Zijada. Kaže da je pretrpjela veliki strah, piše Avaz.

''Primijetila sam maskiranu osobu ispred pekare. Upao je u pekaru i odmah u mene uperio pušku, govoreći da mu dam sve pare što imam. Ja sam rekla da nemam novca i povikala ime svog muža, koji se nalazio u susjednoj prostoriji. Maskirani muškarac govorio je da mu, ukoliko nemam više, dam bar 100 maraka, što sam odbila. Muž je u međuvremenu pozvao policiju, a muškarac se, nakon što je izašao iz našeg prostora, odvezao automobilom'', kazala je Zijada za Avaz.
(Amila Alijagić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.