15.11.2016. 9:08
0
Brčanska policija pronašla drogu i streljivo
Policija Brčko distrikta u ponedjeljak je provela završne radnje policijske akcije kodnog naziva¨Starter¨u kojoj je pronađena droga „kokain“ i puščano i pištoljsko streljivo, a jedna je osoba lišena slobode

 U sklopu policijske akcije, izvršeni su pretresi dva stambena objekta (kuća i stan) i pomoćni objekti, putničko motorno vozilo, te osobe s inicijalima E.S. (44) s području Brčko distrikta BiH. 

 Tijekom pretresa kod E.S. policijski službenici su, uz korištenje službenog psa, pronašli i oduzeli 3 pvc paketića u kojima se nalazio sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “kokain”, zatim 35 komada pištoljskog streljiva, 9 komada puščanog streljiva cal.7,62, te veći broj mobilnih telefona i telefonskih kartica.

 E.S je lišen slobode, te će nad njim biti izvršena kriminalistička obrada, nakon koje će, uz Izvjeće o počinjenim kaznenim djelima ¨Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga¨ i „Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“,te „Neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje“, biti predan Tužiteljstvu Brčko distrikta, na daljnje kazneno-pravno procesuiranje, priopćeno je iz brčanske Policije.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.