17.11.2016. 18:22
0
Određen jednomjesečni pritvor 44-godišnjem E.S. zbog dilanja droge
Postupajući po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta, Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor E.S. (44) osumnjičenom da se zadnje tri godine u ovom gradu bavio prodajom opojne droge kokain.

 Nakon što je osumnjičeni otkriven u okviru policijske akcije kodnog naziva “Starter”  i u ponedjeljak, 14. studenoga,  lišen slobode ubrzo je ispitan u Tužiteljstvu Distrikta.  Dežurni tužitelj  bez odlaganja je podnio prijedlog Osnovnom sudu da se osumnjičenom zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i mogućnosti utjecaja na svjedoke odredi pritvor u trajanju do mjesec dana.

 Na današnjem ročištu Sud je prihvatio ovaj prijedlog u cijelosti pa je osumnjičeni ostao lišen slobode po osnovu izrečene mjere pritvora  koja se može pobijati žalbom.

 Tužiteljstvo Brčko distrikta vodi istragu protiv E.S., rođenog 1972. godine u Tuzli, a nastanjenog u Brčkom, zbog osnova sumnje da se u zadnje tri godine u ovom gradu bavio prodajom opojne droge kokain.  Prema dosadašnjim rezultatima istrage on je kokain u različitim količinama prodavao većem broju  kupaca s područja Brčkog, posljednji put u petak, 11. studenoga ove godine.

Prilikom pretresa stana u kojem stanuje kod osumnjičenog su pronađena dva paketa s bijelom praškastom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain te pištoljsko i puščano streljivo čije držanje po zakonu građanima nije dopušteno.

 Po određivanju pritvora prema osumnjičenom Tužiteljstvo Brčko distrikta nastavlja istragu u ovom predmetu usmjerenu na dokazivanje kaznenih  djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari, priopćeno je iz brčanskog Tužiteljstva.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.