23.11.2016. 15:29
0
Granična policija BiH u odvojenim akcijama uhapsila četiri osobe
Službenici Granične policije (GP) BiH u utorak i srijedu slobode su ličili četiri osobe na osnovu raspisanih tjeralica, saopštili su iz GP BiH.

Na MGP Šepak prilikom ulaska u BiH, prema naredbi postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH, slobode je lišen M.K. (1955.), državljanin Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da se potražuje zbog krivičnog djela krijumčarenja. Službenici JGP Zvornik predali su M.K. Tužiteljstvu BiH. 

Na MGP Hum prilikom ulaska u BiH slobode je lišen bh. državljanin N.S. (1993.) jer ga je potraživao Općinski sud Živinice zbog krivičnog djela krađe. Službenici JGP Hum predat će ga nadležnom organu. 

Službenici JGP Aerodrom Sarajevo na letu iz Beča slobode su lišili D.J. (1955.) nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela teške krađe i krivičnog djela nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici. Državljanin BiH predat je službenicima Policijske stanice Kozarska Dubica.

Na letu iz Beograda slobode je lišen D.T. (1979.) jer su ga potraživali Osnovni sud u Mrkonjić Gradu i Osnovni sud u Banja Luci zbog krivičnih djela teške krađe. Službenici JGP Aerodrom Sarajevo predali su D.T. službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo, navodi se u saopštenju.


(Avaz/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.