14.12.2016. 9:28
0
Manijaci i Mirzina sestra se i dalje bore: Za dan manja presuda od prvostepene bila bi sramota
FOTO: Dnevni avaz
Skupina Željinih navijača Manijaci, prijatelji Mirze Raščića i njegova sestra Zerina Raščić postavili su parolu zbog čekanja odluke Vrhovnog suda, nakon uložene žalbe odbrane Izudina Tahirovića za ponovljeno suđenje.

"Kao što sam i do sada rekla, Mirzini prijatelji i Manijaci su od prvog dana uz mene, borili su se za pravdu i istinu, zajedno smo se izborili za maksimalnu kaznu zatvora u visini od 20 godina zatvora. Pošto je uložena žalba od strane odbrane Izudina Tahirovića čekamo drugostepenu presudu koju će donijeti Vrhovni sud. Od prvog dana Mirzine pogibije, moja porodica, Manijaci, Mirzini prijatelji su uz nas, pa i danas kada u "strahu" očekujemo odluku Vrhovnog suda", rekla nam je Zerina Raščić.

Dodala je i kako je teško bilo pratiti ročišta i gledati ubicu njenog brata u oči, a ostati pribran.

"Naša prva borba se završila, a sada čekamo i drugu borbu. Borit' ćemo se , i nadamo se da će Vrhovni sud potvrditi presudu jer je Mirzi na hladnokrvan način prekinut život", rekla je Zerina.  

Postavili su parolu na Skenderiji jer žele dati do znanja Vrhovnom sudu, da se i dan danas nakon presude bore i da su spremni na sve.

"Samo ono što želimo je da Vrhovni sud potvrdi presudu koja je donesena na Kantonalnom sudu", kaže Zerina Raščić.

Tekst parole glasi: "Za dan manja presuda od prvostepene, bila bi sramota, jer danas među nama nema mladog života, Mirza Raščić."



Novinarka: Merima Druškić

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.