28.12.2016. 12:51
0
Detalji suđenja za ubistvo Dženana Memića: Ljubo je došao jako pijan i počeo sa mnom da se svađa
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu održan je nastavak suđenja Ljubi Seferoviću i njegovom ocu Bekriji zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i krivično djelo sprječavanje dokazivanja, a u slučaju smrti Dženana Memića piše agencija Patria.

Danas su se kao svjedoci pojavili Ana Rizvanović, Višnja Seferović, Vehbija Seferović i Zineta Hadžović.

Ana Rizvanović je kazala da je supruga Bekrije Seferovića i da je u noći 8. februara 2016. godine bila u kući u Blažuju sa djecom. Na vrata joj je došla Vasvija (Ljubina supruga) koja je kazala da je Ljubo udario čovjeka kolima. Svjedokinja je kazala da su tu noć kod nje prespavali Ljubo i Vasvija i da je Ljubo bio pijan i nervozan.

- Oni su ujutro otišli. Nisam vidjela s kojim kolima su došli – kazala je svjedokinja i dodala da Bekrija nije bio tu.

Sljedeća je svjedočila Višnja Seferović, kćerka drugooptuženog Bekrije Seferovića koja je u vrlo konfuznom svjedočenju kazala da je 8. februara stigla iz Njemačke te je po nju na autobusku stanicu došao otac te je s njim otišla kući.

- Bili smo ja, sestra, Vasvija, čovjek, bila su mi djeca. Ljubo je došao jako pijan i počeo sa mnom da se galami. Ne znam gdje je otišao kako ga je otac otjerao. Rekao mu je da ide i ne pravi probleme – kazala je Višnja koja je dodala da ne zna gdje je Ljubo odatle otišao.

I ona je potvrdila da je Ljubo bio pijan.

Na pitanje tužioca je li znala za saobraćajnu nesreću kazala je da nije.

Na pitanje advokata Rusmira Karkina u koliko je sati Ljubo došao kod Bekrije Višnja je rekla „bilo je kasno možda oko 22 sata“.

Ona je rekla da se sa Ljubom više nije vidjela i da ga sad (na sudu) vidi prvi put. Na pitanje tužioca Merisa Ćate da li je Ljubo išao u Njemačku, Višnja je rekla jeste dva puta po nekoliko mjeseci.

Također, tužilac je pitao da li je Ljubo kontaktirao prije nego je otišla u Njemačku, svjedokinja je kazala da nije. Podsjećamo, svjedok Bajro Hodžić posvjedočio je na suđenju 9. decembra da poznaje drugooptuženog Bekriju Seferovića zvanog Gigo te da ga je on zamolio da u Njemačku odveze Bekrijinu kćerku. Svjedok je potvrdio da je vozeći do Njemačke Bekrijinu kćerku, zeta i njihovu djecu imao poziv od Ljube da kad se vrati treba i njega voziti za Njemačku. Svjedok se nije mogao sjetiti tačno perioda kad je vozio u Njemačku te je kazao: U proljeće.

Na pitanje kako zna ko ga je zvao, svjedok je kazao: „Rekla mi je njegova sestra.“

Svjedok Vehbija Seferović kazao je da je 8. februara u večernjim satima prošao automobilom Golf 4 kroz Veliku aleju i vidio momka kako leži i policiju. On tvrdi da je bilo oko 21 sat.

- Sreo sam se s kombijem koji je bio boje trave – kazao je svjedok koji je išao prema Vrelu Bosne.

Advokat Karkin pitao je svjedoka da opiše taj susret s kombijem te je Seferović kazao da je taj kombi išao iz pravca Vrela Bosne prema Ilidži.

- Oba svjetla su mu radila. Kretao se brzo, ja sam išao 40 kilometara na sat.  

Inače, ovaj svjedok je bliži rod optuženima u ovom slučaju.

Četvrta je svjedočila Zineta Hadžović, majka Vehbije Seferovića i tetka prvooptuženog Ljube Seferovića.

Ona je kazala da je sin Vehbija u noći 8. februara došao kod nje oko 9, pola deset te se kratko zadržao i otišao. Poslije je nazvao i rekao da se zaglavio s automobilom te da mu treba pomoć.

Ona je zvala svoju sestru Bebu na Đurđevdan (6. maj) majku Ljube Seferovića jer je htjela pitati kad će joj vratiti snahu. Ona joj je rekla da je Ljubo u Banja Luci.

- Ja sam joj rekla pa što ne dođe Ljubo u Sarajevo nije nikoga ubio, a ona mi je rekla nemoj me više zvati.

Nastavak suđenja zakazan je za 13. januar. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.