28.12.2016. 14:23
0
Na području KS-a 40 saobraćajnih nezgoda
Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se 40 saobraćajnih nezgoda, od toga 36 s materijalnom štetom i četiri s nastradalim osobama kojom prilikom je jedna osoba teže i 3 lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno sedam vozača, šest osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i šest neregistrovanih motornih vozila.

U akciji "Ekser" uhapšen T.M. 
U utorak policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Sektora kriminalističke policije tog ministarstva, su u okviru akcije kodnog naziva “Ekseri”, u ulici Igmanska, općina Hadžići, izvršili pretres osobe T.M., rođen 1983.godine u Foči, nastanjen u Hadžićima. Tom prilikom kod istog je pronađeno i oduzeto oko stotinu grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, oko sedamdeset i pet grama materije koja asocira na opojnu drogu Amfetamin sulfat /Speed i četrdeset i devet tableta plave boje, koje asociraju na opojnu srogu ecstasy. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, T.M. je lišen slobode i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

U akciji "Čađo" u vozilu pronađena droga, uhapšen B.F.
U utorak policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Sektora kriminalističke policije tog ministarstva, su u okviru akcije kodnog naziva “Čađo”, u ulici Envera Šehovića, općina Novo Sarajevo, izvršili pretres putničkog motornog vozila koje koristi B.F., rođen 1992.godine u Fojnici, nastanjen u Hadžićima. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko dvije stotine deset grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, B.F. je lišen slobode i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

Uhapšen "dvojac" zbog droge
U utorak oko 21,50 sati u ulici Kemala Kapetanovića, općina Novo Sarajevo, policijski službenici II PU lišili su slobode D.A., rođen 1987. godine u Sarajevu i B.E., rođen 1976.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a D.A. i B.E. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba.

Ugrožavanje sigurnosti
U srijedu u 19.10 sati, policijski službenici III PU lišili su slobode L.D., rođen 1980. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu C.A. iz Sarajeva. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a L.D. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Razbojništvo nad uposlenicom u apoteci "Avicena"
U utorak u 17.20 sati u ulici Aleja lipa, općina Novo Sarajevo, N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u apoteci “Avicena”. Tom prilikom maskirana N.N. osoba je uz prijetnju piištoljem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Saobraćajna nezgoda
U utorak oko 12.15 sati na kolovozu ulice Vlakovo, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.V. rođena 1945. godine, nastanjena u Sarajevu, od putničkog motornog vozila marke “audi A8”, reg. oznake A04-M-768, kojim je upravljao vozač B.S. rođen 1980. godine, nastanjen u Sarajevu. U toj saobraćajnoj nezgodi teže povrede zadobila je pješakinja S.V., a ljekarska pomoć joj je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na daljem liječenju. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak mašinske struke, saopćeno je iz MUPKS-a. 

(Fena)


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.