29.12.2016. 12:51
0
Opljačkana kladionica Formula u Novom Sarajevu
Treća Policijska uprava u srijedu je u 07.40 sati obaviještena je da je u ulici Butilska, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do požara na putničkom motornom vozilu "vw golf 2", vlasništvo B.Š. iz Sarajeva.

Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 23. decembra vlasnik prijavio krivično djelo teške krađe navedenog vozila, s područja općine Novi Grad Sarajevo.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo upotrebom otvorenog plamena od N.N. osobe.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Razbojništvo nad radnicom u sportskoj kladionici "Formula"
U srijedu u 18.00 sati u ulici Muhameda ef. Pandže, općina Novo Sarajevo, dvije N.N. osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici “Formula”. Tom prilikom maskirane N.N. osobe su uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Razbojništvo nad rdanicom u prodavnici "Konzum"
U srijedu u 19.50 sati u ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo, od N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Konzum”. Tom prilikom N.N. osoba je uz prijetnju pištoljem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Teška krađa
U srijedu u 14.30 sati u ulici Obala Kulina Bana, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici I PU uhapsili su K.N., rođen 1997. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili naročito opasan način. Postoje osnovi sumnje da je isti 10. oktobra u ulici Jekovac, općina Stari Grad Sarajevo, izvršio navedeno krivično djelo na štetu Dž.K. iz Sarajeva. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.N. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe. 

Na području KS-a 53 saobraćajnih nezgoda  
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se 53 saobraćajne nezgode, od toga 51 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama kojom prilikom su dvije osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena četiri vozača, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrovano motorno vozilo, saopćeno je iz MUPKS-a.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.