30.12.2016. 15:08
0
Mama ubijene djevojčice pod tabletama za smirenje: Zatekla je svoju kćerku mrtvu i prekrivenu jorganom
Mještani Breze još su u šoku nakon što je Adis Bećirspahić (28) u ponedjeljak navečer u porodičnoj kući monstruozno usmrtio svoju desetomjesečnu kćerku.

Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je mjesto Kortnik, u kome su živjeli Adis i njegova nevjenčana supruga Nejla Botić (18), gdje su zatekli vidno uznemirene komšije, zgrožene mučnim slučajem u njihovom susjedstvu.
 
Prva komšinica Adisa Beširević posebno je potresena ovim događajem, jer je poznavala osumnjičenog Adisa. Njen suprug je prije nekoliko dana vozio s njim djevojčicu u Kantonalnu bolnicu Zenica.

– Vjerujte da je ovo veliki šok za sve. Sve čekam da mi neko kaže da se radi o nesporazumu. Posebno mi teško pada zato što smo se družili – izjavila je Beširević.

U kući gdje se dogodilo ubistvo, nismo zatekli nikoga. Potom smo se uputili u mjesto Bukovik kod Breze, gdje se Nejla, zbog problema sa suprugom, često vraćala kod roditelja.

Na pragu kuće dočekala nas je njena uplakana nana Esma, ljubeći fotografije praunuke koju je često čuvala i koju, kako kaže, nikada neće preboljeti.

– Imali su problema u braku. Nije se ovo trebalo ovako završiti. Trebao je reći da ne može više živjeti tako, da se raziđu – plačući će nana Esma.

Te večeri, kako se prisjeća, Nejla je bila na poslu, dok je Adis ostao s djevojčicom kod kuće. U jednom momentu je došao u kafić gdje je Nejla radila. Sjedio je tu sat, nakon čega je rekao šta se dogodilo.

– Popio je kafu, ona ga je pitala gdje im je dijete. Prvo je rekao da je sve uredu i da je djevojčica kod drugarice. Nakon sat, kada ga je ponovo pitala gdje je dijete, rekao joj je da kćerke više nema i da je mrtva – prepričala nam je Esma.

Izvan sebe, Nejla je otišla do kuće. Nažalost, već je bilo kasno. Zatekla je svoju kćerku mrtvu i prekrivenu jorganom. Od tog momenta je pod sedativima.

Njena prijateljica Anela Lakić, koja je, također, majka troje djece, ne može povjerovati da je otac mogao učiniti takvo nešto.

– Kod djevojčice je u Domu zdravlja pronađen veliki broj povreda, tragovi gušenja i davljenja te ugrizi ljudskim zubima po nogicama. Užas – navodi vidno ogorčena Lakić.

Adis Bećirspahić, ubica djevojčice, u potpunosti je priznao da je usmrtio svoje dijete, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

Građani se spontano okupili

Zbog ubistva nevine djevojčice, mještani Breze su mirno protestirali ispred zgrade Policijske stanice Breza, tražeći najstrožiju kaznu za Bećirspahića.

Među njima je i Lejla Botić, Nejlina majka, koju su mještani čuvali da se, zbog ogromne tuge, ne sruši.

– Još ne mogu doći sebi. Sad trebam ići po mrtvu bebu, još ne mogu povjerovati da moje unuke nema.

(Merima Druškić/Avaz)

BebaBreza
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.