3.1.2017. 10:23
0
Jedna osoba smrtno stradala, a dvije povrijeđene od eksplozije bombi
Jedna osoba je smrtno stradala, a dvije su povrijeđene od posljedica aktiviranja ručnih bombi sinoć u Banjoj Luci.


Iz policije su potvrdili da je S.G. (1967.) sinoć u 21.45 sati, u ulici Filipa Kljajića u Banjoj Luci, bacio ručnu bombu u vozilo „opel astra“ u kojem su se nalazile dvije osobe, od kojih je jedna zadobila povrede.

S.G. se nakon toga vratio do svog dvorišta gdje je aktivirao drugu ručnu bombu od koje je zadobio povrede usljed čega je preminuo na licu mjesta. 

Aktiviranjem druge ručne bombe još jedna osoba je zadobila povrede, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Povrijeđeni su prevezeni i zbrinuti u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske.

Policija je obavila uviđaj, a o svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

U toku je rad na dokumentovanju ovog slučaja.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.