7.1.2017. 14:21
0
Ne biraju ni vrijeme ni mjesto: Razbojnici pljačkaju apoteke, prodavnice, građane, djecu...
U popodnevnim satima u petak opljačkane su dvije apoteke u razmaku od pola sata. Prva pljačka dogodila se u 17:15 u naselju Vogošća. Nepoznato lice je uz prijetnju pištoljem od radnice uzelo novac i udaljilo se u nepoznatom pravcu.

Drugo razbojništvo dogodilo se pola sata poslije u 17,45 sati, u apoteci "Family plus" u Novom Sarajevu. Dva nepoznata lica uz prijetnju pištoljem od radnice su oteli novac. Pripadnici MUP KS rade na rasvjetljavanju i otkrivanju počinilaca. 

Inače, ovakvi slučajevi postali su svakodnevnica u Sarajevu, a razbojnici više ne biraju "žrtve". Na meti su žene, muškarci, djeca, stariji ljudi. Čak više ne biraju ni mjesto za pljačku pa su brojni primjeri da usred dana na tramvajskim stajalištima ili ispred haustora pljačkaju. 

Prije nekoliko dana u Vilsonovom šetalištu nešto iza 17 sati opljačkane su dvije žene koje su lopovi presreli i uz prijetnju nožem uzeli im novčanike i mobitele. Na meti su i srednjoškolci kojima se otimaju mobiteli i novac, a ženama se često otima i nakit. 

V.d. komesara Mevludin Halilović ranije je za Patriju potvrdio da je na terenu povećan broj policajaca kako onih u uniformi tako i onih u civilu. 

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.