13.1.2017. 11:38
0
Na području KS-a 28 saobraćajnih nezgoda i aktivirana eksplozivna naprava
Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata registrovano je 28 saobraćajnih nezgoda, od toga 27 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 13 vozača, tri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrovana motorna vozila.

Rasvijetljeno razbojništvo nad maloljetnikom 
U četvrtak u 14.00 sati, policijski službenici IV PU su lišili slobode L.A., rođen 1990. godine u Trnovu, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo, na štetu mldb. M.K. iz Sarajeva. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a L.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Aktiviranje eksplozivne naprave
U četvrtak u 19,45 sati, obaviještena je I PU da je u ulici Envera Čolakovića, općina Centar Sarajevo, ispred garaže vlasništvo H.A. iz Sarajeva, došlo do aktiviranja ručne bombe, od N.N. osobe. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je došlo do oštećenja na putničkom motornom vozilu “vw golf 4”, vlasništvo P.J. iz Sarajeva, koje se nalazilo parkirano u garaži. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Pronalazak droge
U četvrtak policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Sektora kriminalističke policije tog ministarstva, u ulici Adija Mulabegovića, općina Novi Grad Sarajevo, lišili su slobode M.A., rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet droga i R.M., rođena 1997.godine u Švedskoj, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja droga. Prilikom pretresa kod M.A. su pronađena i oduzeta oko 300 grama zeljaste materije koja asocira na marihuanu i mobilni telefon, dok je kod R.M. pronađena i oduzeta jedna drobilica i jedna tableta koja asocira na  drogu Ecstasy i komadić papira koji asocira na LSD. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.A. i R.M. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba, saopćeno je iz MUPKS-a. 
(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.