14.1.2017. 15:33
0
Racija na Vlašiću: Na "privatnoj zabavi" uhapšeno 18 osoba
Službenici MUP-a Srednjo-bosanskog kantona priveli su sinoć 18 osoba na Vlašiću, zbog postojanja sumnje na zloupotrebu opojnih droga.

Tako je nastavljena provedba akcija na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga na području srednje Bosne.

Izvršen je pregled objekta i oko 100 prisutnih osoba, a kod čak 18 osoba su pronađene materije za koje se sumnja da je u pitanju opojna droga heroin, speed, ekstazi i marihuana, kao i pribor za konzumiranje i pripremu doza – dozatori, drobilice i epruvete.

Osobe koje su privedene u akciji su s područja Sarajeva, Zenice, Tuzle, Lukavca, Živinica, Zavidovića, Kaknja, Kiseljaka, Busovače i Travnika.

- Kako bi se zaštitio turistički biser Vlašić - Babanovac od pošasti droge i omogučio neometan boravak velikog broja gostiju, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i stranih gostiju, službenici policije izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu „Pivnica Vlašić“. Racija je izvedena nakon prikupljenih saznanja da se održava „tehno party“, na koji su gosti pozvani putem društvenih mreža, te da se očekuje dolazak većeg broja osoba osumnjičenih za zloupotrebu opojnih droga – pojasnio nam je Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK.

Objekt „Pivnica Vlašić“ je tokom prošle sedmice zapečaćen prilikom zajedničke akcije policije i inspekcije, ali da su korisnici prostora povrijedili zapečaćeni prostor, zatamnili prozore i stavili natpis „privatna zabava“.

(Dnevni avaz)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.