16.1.2017. 14:10
0
GP BiH: Otkriveno vozilo koje potražuje Interpol
Službenici Jedinice granične policije Bijeljina u subotu su na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača spriječili pokušaj izlaska osobe ukradenim vozilom BMW X5, registracijskih oznaka Republike Srbije.

Prigodom granične kontrole uočili su prepravke broja šasije te je utvrđeno da je BMW ukraden u Švicarskoj i da je Interpol za njim raspisao tjeralicu. Vozilom je upravljao V.S. (1991.), državljanin Srbije, priopćeno je iz Granične policije BiH.

 Na istom prijelazu prigodom granične kontrole Golfa, nacionalnih oznaka Bosne i Hercegovine, uočene su nepravilnosti na broju šasije. Vozilom je upravljao bh. državljanin D.P. (1985.).

 Prema nalogu tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja isprave V.S. i D.P. kao i vozila predani su službenicima Centra javne sigurnosti Bijeljina na daljnje postupanje.

 Istoga dana službenici JGP Bijeljina otkrili su krivotvorenu prometnu dozvolu i zeleni karton Italije koju je prigodom pregleda na uvid dao I.B. (1968.), državljanin Srbije. Osoba je kontrolirana u Audiju, registarskih oznaka Italije, na ulasku u BiH na MGP Popovi. Prema nalogu tužitlja Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, I.B. i vozilo predani su službenicima Stanice granične policije Badovinci Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije, navodi se u priopćenju.

 
(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.