26.1.2017. 12:59
0
Dvije osobe, zbog proizvodnje droge, prijavljene Tužilaštvu TK
Dvije osobe prijavljene su Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli zbog sumnje da su počinili krivično djelo proizvodnje i distribucije narkotika, saopćeno je danas iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Postupajući po naredbi Općinskog suda službenici OKP Policijske uprave Tuzla jučer su izvršili pretres stana koji koristi O.J. iz Tuzle.

Tom prilikom pronašli su 100 tableta "suboxon“, nakon čega su nad navedenom osobom izvršili kriminalističku obradu.

Nakon okončanja postupka dokumenatovanja "slučaja“, protiv O.J. je Kantonalnom tužilaštvu podnesen izvještaj o učinjenom krivičnom djelu.

Dan prije službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a izvršili su u Živinicama pretres osobe E.R., nastanjenog na području te općine.

Tom prilikom pronašli su i oduzeli tri manja paketića sa sadržajem koji asocira na opojnu drogu "canabis sativa“ i drvenu posudu "drobilicu“.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje na dokumentovanju događaja poduzimaju službenici spomenutog odjeljenja, rečeno je u MUP-u TK.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.