31.1.2017. 16:26
0
Uhapšen D.K. iz Banja Luke zbog bacanja jaja na zgradu Vlade RS-a
Policijski službenici Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su slobode lišili D.K. iz Banje Luke, nakon što je u pravcu Administrativnog centra Vlade Republike Srpske bacio kartonsku kutiju sa jajima.

Protiv te osobe bit će pokrenut prekršajni postupak po članu 7. Zakona o javnom redu i miru, saopćeno je iz MUP-a RS.

Demantiraju da se radi o penzionisanom policajcu MUP-a RS, te napominju da se radi o osobi kojoj je 1997. godine izrečena disciplinska mjera prekida radnog odnosa u MUP-u Republike Srpske.

Jaja je u pravcu zgrade Vlade RS-a danas bacio Banjalučanin Dragan Kalkan, u znak protesta što mu nadležni u RS-u nije priznali učešće u ratu, na prvoj borbenoj liniji.

-Ovo je simboličnih 11 jaja za 11 godina Dodikove vlasti, zato što ja smatram da Milorad Dodik kao dezerter treba da bude u zatvoru - izjavio je Kalkan, prenosi BN.

U septembru prošle godine Banjalučanin Željko Blagojević bacio je četiri jajeta na glavni ulaz zgrade Vlade u Banjoj Luci.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.