1.2.2017. 11:28
0
Porodica Memić organizira četvrte proteste 8. februara
Porodica ubijenog mladića Dženana Memića četvrti put će organizirati protest koji će biti održan 8. februara godinu nakon što je Dženan stradao u Velikoj aleji na Ilidži, a preminuo 15. februara 2016. godine

Muriz Memić, Dženanov otac kazao je da neće stati s borbom za istinu o smrti svog sina. Sjednica Skupštine KS koja je održana jučer pokazala je da je bilo brojnih propusta u radu MUP KS ali i Tužilaštva KS.

Raniji protesti počinjali su ispred SCC-a te završavali pred zgradom Tužilaštva KS i Vlade KS. Ovog puta moguće je da to bude zgrada VSTV-a ili Ustavnog suda BiH. 

Memić smatra da cijelu istinu zna Alisa Mutap koja je bila s Dženanom kobne noći. Ona je svjedočila na Kantonalnom sudu u Sarajevu ali je kazala da ima amneziju i da se ne sjeća te noći. Na narednom suđenju 7. februara u nastavku suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću optuženim za izazivanje i sakrivanje saobraćajne nesreće u kojoj je navodno stradao Memić svjedočit će Muriz Memić i šest vještaka. 

Memić smatra i da glavna tužiteljica Dalida Burzić ne želi otkriti istinu jer je ona mu rekla u dva navrata da je Dženan ubijen.

Skupština KS usvojila je izvještaj Komisije za sigurnost, te je zaključeno da se zahtijeva od Tužilaštva, MUP-a i Uprave policije KS da u skladu sa svojim nadležnostima pokrenu proceduru o odgovornosti svih onih koji su počinili određene propuste u navedenom predmetu te izvijesti Skupštinu KS najkasnije za šest mjeseci.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.