6.2.2017. 13:01
0
Policijski ronioci tragaju u Lašvi za trećim nestalim mladićem
Tijela dvojice mladića koji su proteklog vikenda nestali nakon povratka iz diskoteke u Vitezu pronađena su u automobilu koji je jutros izvučen iz rijeke Lašve, saopćeno je iz policijskih izvora.

Pretragom terena i korita Lašve na širem području Kaonika, pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, oko 10.30 sati, pronašli su u kanjonu  Lašve, na lokalitetu restorana Olimpik, automobil 'audi', registracijskih oznaka E42-K-948, koji su  koristili Amar Kozlić, Harun Delić i Almen Begović.

Policijski timovi su pronašli i iz vode izvukli automobil koji su koristili mladići, a istražni tim još  traga za tijelom nestalog trećeg mladića.

-Aktivnosti nisu završene i ronilački tim Jedinice za posebne namjene MUPZDK-a je na terenu i u vodi tragaju za trećim licem, koje se vodi kao nestalo- kazala je Feni glasnogovornica policije MUPZDK-a Aldina Ahmić.

Njih trojica su u subotu navečer boravila u diskoteci 'Label' u Vitezu i nakon što su napustili disokoteku izgubio im se svaki trag.

Poslije prijave porodica o nestanku mladića, jučer oko 17.30 sati, policija je započela intenzivnu potragu i uspjela pronaći mjesto gdje je automobil završio u vodi  Lašve.

Odmah nakon prijave o nestanku mladića formiran je operativni štab, koji je bio zadužen za  koordiniranje svim aktivnostima koje se poduzimane tokom protekle noći i koje su nastavljene danas radi pronalaska nestalih mladića.

Na područje Srednjobosanskog kantona su upućeni i timovi Specijalne policijske jedinice MUPZDK-a i službenici kriminalističke policije, koji u saradnji sa službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona poduzimaju potrebne mjere, te vrše intenzivnu pretragu terena radi pronalaska trećeg mladića.

Istražne radnje su u toku.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.