7.2.2017. 17:44
0
Nastavlja se potraga za tijelom Amara Kozlića, problem predstavlja nabujala Lašva
Više mještovitih timova Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona već drugi dan pokušava pronaći tijelo mladića Amara Kozlića, koji je nestao u nabujaloj Lašvi kada je automobil u kojem su bila još dva njegova druga sletio s magistralnog puta u rijeku.

Nakon stručne pretrage jučer su policajci u Lašvi pronašli potopljeni automobil na lokalitetu Olimpik iz kojeg su izvukli tijela dvoje nastradalih Almena Begovića i Huseina Delića.

-Ekipe su danas u maksimalnom kapacitetu ljudi i opreme, te pod otežanim uslovima detaljno pretraživali područja od mjesta nesreće nizvodno do ušća  Lašve i veliki dio korita rijeke Bosne do naseljenog mjesta Drivuša, ali nisu uspjele pronaći nestalu osobu. Akcija se neće prekidati dok nam budu dozvoljavali vremenski uvjeti, a sutra ćemo nastaviti u traganju u koritu Bosne do industrijske brane na Kanalu, te nekoliko grupa će ponovno obići obalni dio koji smo danas pretraživali- kazao je za Fenu komandir Specijalne policijske jedinice MUPZDK-a Senaid Hasić.

Po njegovim riječima istražnim timovima, a posebno ronilačkoj ekipi, poseban problem predstavlja nabujala, brza i zamućena voda, tako da se pretraga korita  Lašve i Bosne, kao i obalnih dijelova odvija sporije. Planirano je da se traganje za nestalim mladićem Amarom Kozlićem  nastavi i tokom sutrašnjeg dana.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.