12.2.2017. 17:36
0
U Ilijašu oduzeta energetska pića, kafa i čokolada: Roba nije posjedovala dokumentaciju o porijeklu
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli razna energetska pića i drugu robu na područiju opštine Ilijaš.

Na osnovu operativnih podataka, službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja, Regionalni centar Sarajevo izvršili su kontrolu pravnog lica na područiju opštine Ilijaš. Tom prilikom kod pravnog lica u objektu su otkrili i privremeno oduzeli 1.488 komada raznih energetskih pića, 29 kg espresso kafe i 60 komada čokolade ,,Milka“.

Oduzeta roba nije posjedovala dokumentaciju o porijeklu robe i nelegalno je puštena u promet na carinsko područije BiH. Prilikom kontrole poreskih obveznika značajnu ulogu u pronalaženju i izuzimanju robe imale su prethodne obuke službenika kroz program EXBS.

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.