16.2.2017. 13:09
2
Sarajevo: Zaplijenjeno šlep-vozilo kojim automafija prevozi ukradena auta
Sarajevska policija uhapsila je prekjučer Nermina Čauševića (23) i Senada Laletu (53) zbog sumnje da su na području Općine Novi Grad ukrali automobil Nissan.

Naime, Sarajlija Č.S. iz Sarajeva prijavio je pripadnicima Policijske uprave Novi Grad prekjučer da su nepoznate osobe tog dana u periodu od 20 do 21:30 sati ukrale njegovo vozila marke Nissan, a koje je bilo parkirano na parking prostoru u ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policajci su isti dan u 23:15 sati u ulici Adija Mulabegovića, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli parkirano šlep-vozilo na čijem se tovarnom dijelu nalazilo ukradeno vozilo pored kojeg su nalazile dvije nepoznate osobe, koje su pokušale pobjeći, ali su ih spriječili policajci.

Policija je utvrdila da se radi o Čauševiću i Laleti.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa, Čaušević i Laleta su uhapšeni i predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Ovo je prvi poznati slučaj da je policija zaplijenila vozilo šlep-službe kojim se kradu auta.  

- U proteklom periodu mi smo pronašli više ukradenih vozila na ovaj način, te smo pronašli lokaciju gdje se ti ukradeni auti i prodaju. No, prvi put smo zaplijenili šlep-vozilo, kazao je u izjavi za „Avaz.ba“  Mevludin Halilović, komesar MUP-a KS.   

U toku 2016. godine, prema podacima MUP-a KS, na području Kantona Sarajevo izvršena su 554 krivična djela teških krađa motornih vozila, od čega su 153 ili 27,6 posto pronađena i vraćena.

(Merima Druškić)

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo vratili su 51 vozilo, MUP RS 15, drugi MUP-ovi  11. Uz novčanu nadoknadu vraćena su četiri, a 72 vozila vlasnici su sami pronašli, navodi se u izvještaju MUP-a KS.

- U odnosu na uporednu godinu, broj ukradenih vozila smanjen je i to za 174 ili 23,9 posto. Zbog sumnje da su učestvovali u izvršenju otuđenja motornih vozila na području Kantona Sarajevo, nadležnom tužilaštvu podneseni su službeni izvještaji protiv 34 osobe od kojih je 27 povratnika, podaci su MUP-a KS. 

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.