17.2.2017. 17:15
0
Mladen Ždrale isporučen BiH
Mladen Ždrale, državljanin Bosne i Hercegovine, osuđen za učešće u trostrukom ubistvu u Sarajevu, isporučen je iz esktradicionog pritvora u Novom Sadu matičnoj državi.

Ždrale je krajem novembra 2016. godine uhapšen u Novom Sadu na osnovu međunarodne Interpolove poternice i od lišenja slobode nalazio se u ekstradicionom pritvoru Zatvora na Klisi koji se nalazi u istoimenom novosadskom naselju.

Ovom stanovniku Istočnog Sarajeva stavlja se na teret da je učestvovao u zločinu u Sarajevu novembra 2005. godine.

Tužilaštvo BiH je Ždralea teretilo da je učestvovao u pripremi trostrukog ubistva i da je pružio pomoć ubici posle zločina. Naime, prema navodima optužnice, pucnjima iz automatskog oružja u u ugostiteljskom lokalu „Dva bora“ u naselju Vrace smrtno su stradali Milorad Todorović, Esad Šenderović, Radomir Janković, dok je Murat Komarica teško ranjen.

Ždrale je bio uhapšen 2013. godine u okviru akcije "Lutka". Međutim, prvostepenom presudom je oslobođen krivičnog dela, i posle više od dve godine provedenih u pritvoru pušten je na slobodu, uz obrazloženje da Tužilaštvo nije uspelo da dokaže da je Ždrale vozio automobil u kojem se, navodno, nalazio ubica.

Tu presudu je ukinuo Apelacioni sud, te je pravnosnažno osuđen na 15 godina zatvora. 


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.