21.2.2017. 11:21
0
Zbog klizišta zatvoren saobraćaj na dionici puta Donji Kakanj - Mramor-Brnjic
Na području Zeničko-dobojskog kantona, u općini Kakanj - površinski kop Vrtilište, i dalje na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic, zbog nastalog klizišta saobraćajna komunikacija je zatvorena za saobraćaj.

Saobraćaj za područje Brnjica i mjesta Mramor odvija se alternativnim pravcem preko tzv. Kopa. Od službe Rudnika mrkog uglja Kakanj, izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Jezero koje je formirano (dužine oko 2 km i širine oko 30 m), nastalo je aktiviranjem klizišta i u potpunosti je zatvorilo korito rijeke Ribnice na lokalitetu raskršća za mjesto Mramor, te za sada ne prijeti izlijevanjem, niti ugrožavanjem ljudi i materijalnih dobara.                                                                                      

Za smanjenje vodostaja u novonastaloj akumulaciji, angažirat će se pumpe za izvlačenje vode s visokim kapacitetom ispumpavanja, a koje bi održavale nivo vodostaja jezera, navodi se u redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite o stanju u Federaciji BiH tokom protekla 24 sata.

Zagađenje zraka u TK-u 

Na području Tuzlanskog kantona prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK-a, kvalitet zraka je u ponedjeljak 20. februara odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetima Skver, BKC i  Bukinje, dok je na lokalitetima Lukavac i Živinice odgovarao kvalitetu čistog zraka.

Pronalazak NUS-a

Na području Posavskog kantona u općini Orašje "A" Tim Tuzla za uklanjanje NUS-a obavljao je poslove na uništavanju NUS-a, na području općine Orašje.

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru Kantonalni operativni centar civilne zaštite zaprimio je prijavu od građanina da se u dvorištu porodićne kuće u ulici Fra Didaka Buntića, nalazi nepoznati NUS. Također, Kantonalni operativni centar civilne zaštite zaprimio je i prijavu od Policijske uprave Ljubuški, da se u njihovim prostorijama nalazi nepoznati NUS. O navedenim prijavama upoznati su vođa deminerskog tima Mostar "A", kao i Tim za UES Federalne uprave civilne zaštite.

Na području Srednjobosanskog kantona u općini Travnik Kantonalni operativni centar civilne zaštite zaprimio je prijavu o pronalasku NUS-a, a radi se pješadijskoj mini PMA-2. U općini Vitez Kantonalni operativni centar civilne zaštite zaprimio je prijavu o pronalasku mine rasprskavajuće usmjerenog djelovanja, na lokalitetu Pirići. O navedenim prijavama upoznati su vođa deminerskog tima Busovača "A", kao i Tim za UES Federalne uprave civilne zaštite, saopćeno je iz Operativnog centra FUCZ-a.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.