21.2.2017. 21:15
0
Odštampali 100 KM, otišli u kafanu, platili ceh, a onda se žestoko pokajali
Policijski službenici PS Bosanska Dubica uhapsili su jučer kako “Avaz” saznaje Rada B. (30) i Željka Ć. (29), obojicu iz Bosanske Dubice, zbog postojanja osnova sumnje da su 6. februara ove godine u Bosanskoj Kostajnici počinili krivično djelo krivotvorenje novca.

Oni su, kako je pokazala krim istraga, tog 6. februara plaćajući račun u jednom ugostiteljskom objektu u Bosanskoj Kostajnici u opticaj stavili krivotvorenih 100 KM. Lažnu novčanicu je izradio Rade B. uz pomoć kompjuterske i opreme za štampanje koja je pronađena u kući osumnjičenog. Pretres je izvršen uz saglasnost BiH Tužilaštva i po nalogu Suda BiH.

Osumnjičeni su nakon istrage pušteni na slobodu.

“Protiv R.B. i Ž. Ć. Tužilaštvu BiH će biti dostavljen izvještaj za krivotvorenje novca”, saopšteno je iz CJB Prijedor.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.