22.2.2017. 12:36
8
Ni nakon dvije godine nije rasvijetljeno ubistvo Adnana Salčina, u automobilu iz kojeg je pucano bile četiri osobe
Skoro dvije godine traje istraga u slučaju ubistva Adnana Salčina, sina ratnog heroja Ramiza Salčina koju vodi Državna agencija za istrage i zaštitu pod nadzorom i po nalogu Tužilaštva KS, piše novinska agencija Patria.

Ubistvo Salčina dogodilo se na raskrsnici ulica X transferzala i Hermana Gmeinera 2. marta 2015. godine oko 16 sati. On se svojim automobilom Lancia italijanskih registarskih oznaka zaustavio prije pješačkog prijelaza, a drugi automobil stao je naporedo s njegovim. Ubica je u njega ispalio dva metka, a od posljedica ranjavanja preminuo je na licu mjesta. 

Uviđaj su tada obavili pripadnici MUP KS kao i tužiteljica Kantonalnog tužilaštva KS. No, vrlo brzo istragu je preuzela Federalna uprava policije, a zatim Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA). Samo mjesec nakon ubistva, FUP je imao operativne podatke o mogućem izvršiocu ili saizvršiocu imenom i prezimenom koji je državljanin Srbije te da se nalazi u toj državi. Do danas navedena osoba nije procesuirana iako je službena zabilješka FUP-a predata SIPA-i.

Iz Tužilaštva KS za agenciju Patria kazali su da je istraga u toku te da ne mogu davati više informacija.

- SIPA radi pod nadzorom i po nalogu Tužilaštva KS.

Prema tvrdnjama svjedoka koji su ispitani u SIPA-i, u automobilu kojim se ubica zaustavio pored Salčinovog nalazile su se četiri osobe. 

(Patria)

8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.