23.2.2017. 16:39
0
Pod kontrolom požari kod Banje Luke i u Krupi na Vrbasu
Do požara na deponiji u Ramićima kod Banje Luke, po prvim informacijama, došlo je usljed nekontroliranog paljenja rastinja na parceli pored deponije, odakle se vatra proširila na dio na kojem su odložene veće količine guma.

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 13.10 sati. Na terenu su četiri vatrogasna vozila i po riječima šefa Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladena Ćućuna požar je stavljen pod kontrolu i ubrzo bi trebalo da bude u potpunosti ugašen.

Istovremeno, ekipe Vatrogasne jedinice Banja Luka gase požar u Ledenicama u Mjesnoj zajednici Krupa na Vrbasu. I uzrok ovog požara je nekontrolirano paljenje niskog rastinja.

Požar je lokalizovan i stavljen pod kontrolu, ali jak vjetar ometa vatrogasce da ga ugase.

Iz banjalučke Gradske uprave apeluju na građane da se u čišćenju svojih domaćinstava uzdrže od bilo kakvih oblika paljenja na otvorenom.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.