13.3.2017. 15:24
0
Akcija Target: Uhapšeno više osoba zbog krijumčarenja oružja i eksploziva
Po nalogu Tužilaštva BiH realizirana je akcija "Target" koja je usmjerena na otkrivanje i kazneno procesuiranje krijumčarenja oružja i eksplozivnih materija iz BiH u zemlje regiona i Austriju, prenosi Patria.

Postupajući po nalogu Tužilaštva BiH i naredbama Suda BiH, više desetina policijskih službenika Federalne uprave policije, MUP-a Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona, uz raniju realiziranu potporu operativaca OSA BiH, provode aktivnosti pretresa i lišenja slobode na više lokacija na području Sarajeva i Tuzlanskog kantona.

Aktivnosti se realiziraju u okviru istrage koju Tužilaštvo BiH vodi protiv osoba osumnjičenih za organizirani kriminal i neovlašten promet oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene.

Tokom istrage prikupljeni su dokazi da više povezanih osoba sudjeluje u nezakonitom nabavljanju, oružja, streljiva i eksploziva, uglavnom zaostalog iz rata na području BiH, te da sa kriminogenim osobama iz regiona, sudjeluju u krijumčarenju navedenog oružja u susjedne zemlje, kao i Republiku Austriju, gdje se navedeno oružje koristi za izvršenje kaznenih djela.

U akciji "Target", lišeno je slobode više osoba, na području Sarajeva, Hadžića i Lukavca, a pronađeno je i više desetina komada oružja i streljiva i drugih dokaznih materijala koji su pronađeni prilikom pretresa prostorija i objekata koje koriste osumnjičeni.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će odlučiti o daljim aktivnostima.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.