15.3.2017. 22:21
3
U večerašnjoj pucnjavi na Mojmilu teško ranjen Haris Godinjak
FOTO: Source.ba / Arhiva
Haris Godinjak, koji je teško ranjen u pucnjavi na Mojmilu i trenutno se nalazi na operacionom stolu u KUM-u, od ranije je poznat policiji, piše Dnevni Avaz.

U aprilu prije četiri godine, upravo na Mojmilu, Godinjak je učestvovao u pucnjave u kojoj je teže ranjen Jasenko Jahić (38). S Godinjakom su, u trenutku pucnjave, tada bila još trojica mladića. O toj pucnjavi je svojevremeno pisao i Source.ba portal, a vijest o tome možete pročitati OVDJE.

Do prvog obračuna došlo je još prije nekoliko mjeseci prije pucnjave u aprilu 2013. godine, kada je Godinjak ponio kalašnjikov i s njim „mahao“ ispred ugostiteljskog objekta „La Vita“. To je, inače, ugostiteljski objekt u koji je često svraćao Jahić, piše Dnevni Avaz. Godinjak je krajem 2014. godine izašao iz zatvora.

Haris je učestvovao i u incidentu 2011. godine kada je nožem nanio teške povrede Aldinu Smajkanu.

Službenici Treće Policijske uprave KS u maju 2011. ubrzo su uhapsili Godinjaka, nakon što se saznalo da je on 30. aprila, pola sata iza ponoći, u Olimpijskoj ulici u općini Novi Grad nožem nanio teške tjelesne povrede tada 20-godišnjem Smajkanu.

Godinjak je nakon kriminalističke obrade uz službeni izvještaj predan u nadležnost tužitelju Kantonalnoj tužiteljstva u Sarajevu. Nakon suđenja prebačen je u zatvor iz kojeg je izašao krajem 2014. godine, piše Avaz.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.