17.3.2017. 12:04
0
Na području KS-a 15 saobraćajnih nezgoda i razbojništva
Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se 15 saobraćajnoh nezgoda, od toga 14 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama kojom prilikom je jedna osoba teže povrijeđena.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena tri vozača, dvije osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrovano motorno vozilo.

Razbojništvo nad maloljetnikom

U četvrtak u 11.30 sati u službene prostorije I PU pristupio je P.Ž. iz Sarajeva i prijavio da je dana 15. marta u 12.50 sati u tramvaju koji je saobraćao na relaciji Latinska ćuprija - Vijećnica, općina Stari Grad Sarajevo, dvije N.N. osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad mldb. P.M. iz Sarajeva. N.N. osobe su uz prijetnju nožem od istog otuđila mobilni telefon, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Razbojništvo na radnicom u sportskoj kladionici "Bet Live"

U četvrtak u 18,15 sati u ulici Milana Preloga, općina Novi Grad Sarajevo, dvije N.N. osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici “Bet Live”. Tom prilikom maskirane N.N. osobe su uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Uhapšen zbog droge

U četvrtak u 20,45 sati u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici III PU lišili su slobode D.S., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela - posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Prilikom pregleda kod istog je pronađen i oduzet paketić s materijom koja aocira na opojnu drogu "speed" i dva okvira za automatsku pušku sa 60 metaka cal. 7,62 mm. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a D.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

Saobraćajna nezgoda, oboren pješak- djete  

U četvrtak oko 12,30 sati, na kolovozu magistralnog puta M-18, općina Vogošća, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka - djeteta, rođeno 2006. godine, nastanjeno u Sarajevu, od putničkog motornog vozila marke “opel korsa”, reg. oznake K78-T-803, kojim je upravljao vozač K.M. rođen 1945. godine, nastanjen u Sarajevu. U toj saobraćajnoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobilo je djete, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je zadržano na daljem liječenju. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a. 


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.