26.3.2017. 13:35
0
Određen pritvor osumnjičenoj za ubistvo dječaka: Pronađeno tijelo odsječenih ruku, ušiju i oguljene kože
Sud BiH odredio je pritvor za Elfetu Veseli, osumnjičenu da je 1992. godine u selu Kamenica kod Zvornika ubila dvanaestogodišnjeg srpskog dječaka Slobodana Stojanovića, saznaje Srna u Sudu.

Švicarska je u petak, 24. marta, izručila Elfetu Veseli, koja je pod istragom Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH.

Istog dana održano je ročište za određivanje mjere pritvora, ali danas nije bilo moguće iz Suda BiH dobiti druge detalje. 

Podsjećamo, Slobodan je prije ubistva teško mučen. S porodicom je prethodno pred napadom pobjegao, ali se potom vratio, jer se sjetio da mu je kod kuće ostao pas od koga se nije odvajao. 

Na tijelu je pronađeno da su mu ruke do lakata bile odsječene. Uši su mu bile odsječene, a na grudima otvor načinjen nožem. Koža i meso oguljeni. Na lobanji je bio trag od metka od jedne do druge strane sljepoočnice.

(SRNA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.