27.3.2017. 11:21
0
Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Seada Hajdarevića: Upali mu u kuću, pretukli ga, vezali, ukrali njegov automobil i gurnuli u provaliju
Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su jučer slobode lišili dvije osobe osumnjičene za ubistvo Seada Hajdarevića koje se dogodilo 21. novembra 2016. godine u njegovoj kući u prigradskom tuzlanskom naselju Bare.

Od dana ubistva istragu je intenzivno provodio tim u koji su bili uključeni  tužilac ovog Tužilaštva i  istražitelji  Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, uz  podršku Federalne uprave policije-Centra za forenzička ispitivanja i informatičku podršku

Ove osobe su  osumnjičene da su 21. novembra 2016. godine,  sat poslije ponoći,  ušli u kuću Hajdarevića, napali ga i  zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, vezali ga i nastavili udarati, te je Hajdarević preminuo od posljedica povrijeđivanja. Nakon toga su otuđili ključ njegovog automobila, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju. 

Istražni tim je u proteklom periodu  prikupio niz operativnih informacija i  određene tragove sa mjesta događaja koji su vještačeni.

 Pripadnici MUP-a TK su osumnjičene lišili slobode, obavljena je  kriminalistička obrada, te su danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu  predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac će danas ispitati osumnjičene.

(MUP TK)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.