28.3.2017. 20:43
0
Vojnik OSBiH spasio dječaka koji je pao sa 4. sprata
FOTO: avaz
Vojnik Oružanih snaga BiH i prvak BiH u kik-boksu u disciplini K1 Hamza Selimović prvi je u nedjelju uvečer došao do dječaka koji je pao s balkona na četvrtom spratu zgrade u tuzlanskom naselju Slavinovići na limeni krov hipermarketa koji se nalazi u prizemlju zgrade, prenosi Avaz

Vapaj majke s prozora bio je dovoljan signal da Selimović, njegov prijatelj Ramo Ramić i mladić po imenu Azur krenu u akciju spašavanja života četverogodišnjaka. 

Prema pričama očevidaca, Selimović je nogom razbio staklo na prozoru na trećem spratu te se spustio na limeni krov i prvi došao do dječaka koji je dozivao majku. Sve se to odigralo munjevitom brzinom...

- Kada sam mu prišao, vidio sam da mu ide krv iz usta. Okrenuo sam se prema majci i rekao da je dječak pri svijesti. Očistio sam staklo na oknu od prozora i pozvao majku, koja je također uspjela sići do dječaka. Ubrzo je stigla Hitna pomoć, koja ga je prevezla u UKC Tuzla – priča za „Avaz“ Hamza Selimović, koji je u ponedjeljak popodne posjetio dječaka na Klinici za pedijatriju UKC-a Tuzla.

hamza-selimovic
Hamza Selimović

Dječak je imao sreću u nesreći jer je ispod limeni krov, a pao je s visine od oko osam metara. Osim ekipe Službe hitne medicinske pomoći, na mjesto nesreće stigli su i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla. 

- Pacijent V. N. smješten je na Dječijoj hirurgiji UKC-a Tuzla. Ima kontuzije po tijelu, zadržan je na posmatranju i stabilnog je zdravstvenog stanja – kazala nam je Ersija Aščerić-Mujedinović iz Službe za komunikacije UKC-a Tuzla.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.