3.4.2017. 10:52
1
Na području KS-a 14 saobraćajnih nesreća, pet osoba lakše povrijeđeno
Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda, od toga 11 s materijalnom štetom i tri s nastradalim osobama kojom prilikom je pet osoba lakše povrijeđeno.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 14 vozača, sedma osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, pet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrovano motorno vozilo.

Razbojništvo nad radnicom u prodavnici "Konzum"

U nedjelju u 20,20 sati u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo, tri N.N. osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicama u prodavnici “Konzum”. Tom prilikom maskirane N.N. osobe su uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Razbojništvo

U nedjelju u 00,20 sati u službene prostorije I PU pristupili su G.S.D.O.J. i M.R.S., državljani Španije i prijavili da je 1. aprila oko 22,00 sati u ulici Očaktanum, općina Stari Grad Sarajevo, tri N.N. osobe nad njima izvršile krivično djelo razbojništva. Tom prilikom N.N. osobe su uz prijetnju vatrenim oružjem od istih otuđila novčanike s novcem i dokumentima, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca, saopćeno je iz MUPKS-a. 

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.