15.4.2017. 20:48
3
Osoba iz narandžastog kombija pokušavala oteti djecu
Policijski nadzor na području južno od Mostara posljednjih dana je dodatno pojačan, zbog navodnih pokušaja otmice djece.

Odjel kriminalističke policije Policijske uprave Mostar istražuje slučajeve koji su im prijavljeni 8. i 11. aprila.

Naime, u prvom slučaju prijavljeno je da je osoba koja se nalazila za upravljačem kombi vozila u Ortiješu-Novom Naselju narandžaste boje pozivala dvojicu 13-godišnjaka, koji su se nalazili na igralištu da uđu u automobil. Kako saznajemo, dječaci su to odbili. Odmah su sve ispričali svojim roditeljima, koji su alarmirali policiju. 

Naselje Ortiješ

Drugi slučaj prijavljen je samo tri dana kasnije. Otac 14-godišnjakinje iz susjednog naselja Buna, u kasnim poslijepodnevnim satima, policiji je prijavio da je njegovu kćerku dok se vozala na biciklu u naselju, muškarac koji se nalazio za upravljačem, također, narandžastog kombija pozivao da uđe u vozilo. Djevojčica je nakon toga pobjegla kući.

Naselje Buna

Nedugo nakon toga, u naselju Vrapčići, sjeverno od Mostara pronađen je kombi narandžaste boje, a uhapšen je I.A. (23) iz Brčkog, navodno, romske nacionalnosti, koji je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu.

Kako saznajemo, ta osoba se nije mogla dovesti u vezu s prijavljenim slučajevima.

Iz policije su nam kazali da razumiju zabrinutost roditelja i javnosti te da u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom preduzimaju sve neophodne aktivnosti kako bi u potpunosti rasvijetlili ove slučajeve.

Ipak, iz policije podsjećaju i na slučaj koji je prije nekoliko godina prijavljen u mostarskom prigradskom naselju Rodoč, kada su dvije djevojčice tvrdile da su ih pokušali oteti ljudi iz bijelog kombija, a nakon istrage je utvrđeno da su njih dvije cijeli slučaj izmislile. 

I u Sarajevu je prošle godine u oktobru zavladao opći haos zbog niza prijava navodnih otmica i pokušaja otmica, a slični slučajevi su zabilježeni i u drugim gradovima, prenosi Avaz.

 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.