21.4.2017. 14:45
0
Na području KS-a 32 saobraćajne nezgode
Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodile su se 32 saobraćajne nezgode, od toga 29 s materijalnom štetom i tri s nastradalim osobama kojom prilikom su četiri lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno šest vozača, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrovana motorna vozila.

Rasvijetljeno krivično djelo razbojništva

U četvrtak u 18.15 sati, policijski službenici I PU su od policijskih službenika PS Visoko preuzeli uhapšenu osobu D.M., rođen 1988.godine u Sarajevu, nastanjen u Visokom, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo. Postoje osnovi sumnje da je ta osoba 17. aprila u 17.10 sati u ulici Hamdije Kreševljakovića, općina Stari Grad Sarajevo, izvršio navedeno krivično djelo u prodavnicu "AD Invest". O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a D.M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

Razbojništvo nad radnicom u prodavnici "Vindija"

U četvrtak u 17.15 sati u ulici Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Vindija”. Tom prilikom maskirana N.N. osoba je uz prijetnju nožem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Gorio "suzuki"

U četvrtak u 10.40 sati, obaviještena je II PU da je 18/19. aprila s parking prostora u ulici Envera Šehovića, općina Novo Sarajevo, N.N. osoba otuđila je putničko motorno vozilo marke "suzuki", vlasništvo K.F. iz Sarajeva. Istog dana u 11.30 sati  u ulici Fetaha Bećirbegovića, općina Novo Sarajevo, pronađeno je pomenuto motorno vozilo s vidnim oštećenjima nastalim usljed požara.  O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara u unutrašnjem dijelu vozila došlo uptrebom otvorenog plamena od N.N. osoba. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca, saopćeno je iz MUPKS-a.  

(FENA/Amila Alijagić)
MUP KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.