24.4.2017. 14:07
0
Albanci spriječeni da ilegalno pređu granicu
Mješovita patrola službenika Jedinice granične policije Trebinje i Policijske stanice Ston MUP-a Hrvatske spriječila je četvoricu državljana Albanije da ilegalno pređu granicu BiH i Hrvatske.

Iz Granične policije BiH saopšteno je da su albanski državljani pronađeni u graničnom pojasu na području opštine Ravno i da su prekršajno procesuirani u skladu sa Zakonom o strancima. 

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina lišili su slobode državljanina Srbije čiji su inicijali M.T. /37/, za kojeg je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Policijska uprava /PU/ Bijeljina MUP-a Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. 

Lice je kontrolisano prilikom ulaska u BiH na graničnom prelazu Popovi i predato službenicima PU Bijeljina. 

Na graničnom prelazu Doljani pri izlasku iz BiH uhapšen je državljanin BiH i Hrvatske čiji su inicijali I.Z. /22/ jer je ustanovljeno da je za njim Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela iz Zakona o obezbjeđenju odgovornosti za motorna vozila. 

On je predat službenicima Policijske stanice Čitluk MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona. 

Na graničnom prelazu Orašje prilikom izlaska iz BiH slobode je lišen državljanin BiH čiji su inicijali S.N. /34/ jer je utvrđeno da ima zabranu napuštanja teritorije BiH zbog uslovnog otpusta, a koju je izdao Kazneno-popravni zavod /KPZ/ Mostar. 

Uhapšenom S.N. je odbijen izlazak iz BiH, a o događaju je obaviješten KPZ Mostar. 

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo lišili su slobode državljanina BiH čiji su inicijali M.R. /40/ nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela utaja. 

On je stigao na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Osla, a predat je službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo. 

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla na letu iz Dortmunda lišili su slobode državljanina BiH čiji su inicijali A.F. /31/ jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela nasilje u porodici. 

On je predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.


(Srna/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.