24.4.2017. 19:24
5
Uhapšen sin Mirsada Kebe
Sin bivšeg potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe uhapšen je u policijskoj akciji u noći sa subote na nedjelju na Ilidži.

Kako je navedeno u policijskom biltenu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u nedjelju u 2.10 sati, službenici Prve policijske uprave uhapsili su K. M. (rođen 1982. godine), K. D. (rođena 1982. godine), K. A. (rođen 1982. godine) i S. A. (rođena 1982. godine), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 293. KZ FBiH (Oštećenje tuđe stvari).

O tome je, naglašeno je iz MUP-a, obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedenih lica će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Prema potvrdi iz dva neovisna izvora, iza imena K. M., rođen 1982. godine, je ime Mehmeda Kebe, koji je sin Mirsada Kebe.

Hapšenju je, saznajemo, prethodila prava drama. Mlađi Kebo je, prema neslužbenim informacijama, s grupom svojih prijatelja, među kojima i dvije ženske osobe, upao u stan porodice Matulovića na Ilidži. Tražili su Kristijana Matulovića (22), koji je od ranije poznat sarajevskoj policiji. Tamo su zatekli njegovu majku, koja je policiji kazala da su je napali, a prilikom pokušaja da uđu u stan razvalili su vrata. Zbog toga su osumnjičeni za krivično djelo oštećenja tuđe stvari. Prilikom policijske akcije kod osumnjičenih je, neslužbeno, pronađeno čak osam noževa i drugi predmeti, ali ta saznanja nisu službeno potvrđena.


Inače, u martu ove godine pripadnici Prve sarajevske policijske uprave uhapsili su sinoć, po ko zna koji put, braću Kristijana (22) i Eldina (24) Matulovića iz Sarajeva zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. Oni su, pisali su mediji tih dana, fizički napali i teško povrijedili maloljetnog R. E. iz Sarajeva. Braća Matulović su u više navrata hapšeni zbog različitih krivičnih djela, a obojica su od najranije mladosti u sukobu sa zakonom, prenosi Avaz.

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.