10.5.2017. 9:47
0
U Sarajevu u martu ukradena 44 automobila, prijava protiv 14 lica za krađu i iznudu
Na području Kantona Sarajevo u mjesecu martu ove godine ukradena su 44 automobila od čega je vraćeno tek 12 vozila. MUP KS vratio je dva, MUP RS i drugi MUP-ovi dva, uz novčanu naknadu jedno, a vlasnici su pronašli sami pet vozila.

U mjesecu martu ove godine službenici Uprave policije MUP-a KS Tužilaštvu BiH podnijeli su službene izvještaje protiv ukupno 14 lica zbog postojanja osnova sumnje da su kao članovi grupe ljudi udruženih sa ciljem činjenja krivičnih djela, zajedničkim djelovanjem vršili otuđenja motornih vozila u Kantonu Sarajevo, te iznude novca za povrat istih, čime su počinili krivična djela iz člana 250. KZ BiH – Organizovani kriminal, 77 teških krađa motornih vozila (I PU - jedno, II PU – šest, III PU – jedno, IV PU – 63 i V PU - šest vozila) i 10 krivičnih djela iznude novca za povrat otuđenih motornih vozila (III - PU - jedna i IV PU - devet iznuda novca).

U odnosu na mjesec ranije kada je ukradeno 31 vozilo došlo je do povećanja broja krađa, ali za razliku od 2016. godine došlo je do značajnog smanjenja ukradenih vozila. U februaru 2016. godine u Sarajevu su ukradena 73 vozila, a u martu 67.

Inače, MUP KS provodi aktivnosti postavljanja kamera na izlazima iz Kantona Sarajevo, a koje će doprinijeti u poboljšanju borbe protiv krađe motornih vozila u Kantonu Sarajevo. Na taj način će se smanjiti broj krađa i olakšati rad policije na otkrivanju počinilaca i tokova transporta automobila nakon krađe. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.