11.5.2017. 15:17
0
Ovo su detalji hapšenja u Sarajevu u sklopu akcije "Igrač": Uhapšeno 14 osoba, oduzeto 10 kg droge
Policijski službenici Uprave policije MUP KS pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo su, tokom višemjesečnih aktivnosti, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti u okviru operativne akcije kodnog naziva "IGRAČ".

Tom prilikom su prikupljali dokaze radi dokumentovanja krivičnih djela razbojništva, protivpravnog lišenja slobode, ucjene, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, zloupotrebe službenog položaja, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, udruživanja radi vršenja krivičnih djela i nedozvoljenog držanja vatrenog oružja i municije. Pomenuta krivična djela su izvršena u okviru organizovane kriminalne grupe, koju sačinjava više lica, saopćeno je iz MUP KS.

- Tokom provođenja akcije vršeni su pretresi lica, stanova i automobila, te preduzete druge radnje dokazivanja, kojom prilikom je pronađena i oduzeta veća količina raznih vrsta opojnih droga (oko 10 kilograma), određena suma novca koji potiče iz vršenja krivičnih djela, određena količina oružja i municije, kao i drugih predmeta koji se mogu koristiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Dana 10.05.2017.godine, kriminalistički je obrađeno dvadeset i pet osoba, dok je slobode lišeno četrnaest osoba.

Danas su osobe lišene slobode uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predate na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Policijski službenici nastavljaju rad na provođenju gore navedene akcije.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.