16.5.2017. 15:38
6
Oglasio se Ivan Franjić kojeg su pretukli specijalci: I ranije sam hapšen i ranije su me udarali policajci, ali nikada ih nisam prijavljivao jer sam bio kriv
Ivan Franjić, kojeg su službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK pretukli u Policijskoj stanici Vitez, kazao je da se te večeri sa suprugom i dvoje djece vraćao s jednog slavlja.

Zaustavili su me i tražili vozačku i saobraćajnu dozvolu. Izašao sam iz auta da im dam, ali me je jedan od njih pitao: "Ko ti je rekao da izađeš iz auta?“, a potom su me uhapsili - rekao je Ivan, prenosi Avaz.

I ranije sam hapšen i ranije su me udarali policajci, ali nikada ih nisam prijavljivao jer sam bio kriv. No, ovaj put ništa nisam uradio. U stanici su me udarali jer sam rekao da želim nazvati advokata. Sve je snimao moj sin Kristijan - kazao je Franjić, koji je zbog ovog slučaju podnio prijavu Odjeljenju za Profesionalne standarde MUP-a SBK. 

Podsjetimo, jutros je objavljen video na kojem se vidi kako ga specijalci brutalno udaraju u policijskoj stanici. Iz MUP-a SBK su nam ranije kazali da je slučaj prijavljen te da se provodi interna istraga.




 

 
6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.