17.5.2017. 15:50
0
Policija svjedočila prodaji: Travničanin uhapšen zbog dilanja droge
Službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK/KSB danas su uhapsili 46-godišnjeg F. G. iz Travnika zbog osnovane sumnje o nedozvoljenoj proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga.
Naime, kako je kazao Rusmir Prohan, portparol policijskog komesara MUP-a SBK, radeći na sprečavanju krivičnih djela vezanih za zloupotrebu opojnih droga specijalci su oko 12.30 sati u ulici Ruđera Boškovića u Novom Travniku uočili crni Audi, kojim je upravljao uhapšeni, piše Avaz.

- Iz vozila je ubrzo izišao mlađi muškarac, kojeg su službenici policije presreli, a isti je prilikom toga od sebe odbacio dva zamotuljka, za koja se sumnjalo da je u pitanju opojna droga. Utvrđeno je da se radi o osobi inicijala F. A. (29) iz Novog Travnika, koji je priznao da je odbacio dva paketića s kokainom, koja je prethodno kupio za iznos od 100 eura od osobe F. G. Pronađeni su odbačeni paketići, a na magistralnom putu M-5 u mjestu Donje Putićevo, općina Travnik, zaustavljeno je i vozilo Audi, u kojem je izvršena kupoprodaja opojne droge kokain - rekao je Prohan. 

Prema njegovim riječima, izvršen je pretres vozila, te je pronađena novčanica od 100 eura. U nastavku ove akcije, bit će izvršeni i pretresi stanova osumnjičenih osoba, te će se provesti i druge istražne radnje, a o svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac, piše Avaz.

Istražne radnje provode službenici Sektora kriminalističke policije, koji su samo tokom ove godine Kantonalnom tužilaštvu podnijeli 23 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima vezanim za zloupotrebu opojne droge.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.