25.5.2017. 9:16
0
Prekršaje počinilo više od 50 posto kontroliranih vozača u RS-u
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) su zbog činjenja prekršaja sankcionirali 59,39 posto (3.450), od ukupno 5.809 kontroliranih učesnika u saobraćaju.

Alkotestirano je 2.439 (41,98 posto) vozača, a iz saobraćaja su isključena njih 463, jer su upravljali vozilom pod djejstvom alkohola ili odbijanja kontrole.

Tokom akcije pojačane kontrole sobraćaja zbog utvrđene količine alkohola koja je viša od 1,50 g/kg čak 34 vozača su lišena slobode zadržavanjem do istrežnjenja ili oporavka, kao i 16 vozača koji su odbili da se podvrgnu kontroli.

Od 2.018 vozača sankcioniranih jer su prekoračili propisane brzine kretanja vozila, za njih 487 su izrečene i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i kazneni bodovi.

Iz MUPRS-a u saopćenju apeluju na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise, jer je upravo prebrza vožnja i vožnja pod uticajem alkohola uzrok saobraćajnih nezgoda s najtežim posljedicama.

(FENA/Merima Druškić)

RSPolicija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.